Outi Hagg

Outi Hägg

Olen Outi Hägg, 67-vuotias taidemaalari Kirkkonummelta. Minulla on monipuolinen koulutustausta kasvatustieteen tohtorina, tekstiilisuunnittelijana, muotoilijana AMK:na sekä käsi- ja taideteollisuusopettajana. Olen työskennellyt sekä järjestö- että liike-elämän johtotehtävissä ja akateemisissa tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä. Viime vuosina olen keskittynyt taidemaalaukseen, jossa pyrin yhdistämään elämänkokemukseni ja taiteellisen ilmaisuni.

Maalatessani pyrin ymmärtämään olemassaolon mysteeriä ja luomaan yhteyden elämänhistoriaani. Luen kaunokirjallisuutta, hoidan puutarhaani ja nautin sienestämisestä sekä harrastan koirien kanssa. Näyttelykoirani Taikatassun Mörkö on jättänyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Luottamussuhteemme oli erityislaatuinen, ja irlanninsetterit ovatkin vienyt sydämeni.

Kuvauspäivä Carolinan studiolla oli sujuva ja antoisa kokemus. Carolina kuunteli tarkkaavaisesti ja antoi minulle mahdollisuuden olla oma itseni. Kuvat vakuuttivat minut, ja näin niissä konkreettisesti osan sukupolvien ketjusta.

Nykyhetkessä ja tulevaisuudessa haluan edelleen kehittyä maalarina ja ratkoa elämän arvoituksia maalaamalla. Taiteessa pyrin sille rajalle, josta alkaa tuntematon, ja olen oppinut luottamaan siihen, että jokainen siveltimen veto avaa uusia polkuja. Tutkimusmatkailijasta on tullut löytöretkeilijä.

Paras sitaattini on: ”Tule itsesi luokse kotiin!”